Comezamos avanzando o que temos previsto realizar nestas dúas horiñas de radio en galego: Comunicarémonos cun dos escritores galegos afincados en Cataluña, que está a presentar o seu ultimo libro: Náufrago, da editorial Sotelo Blando, tamén tentaremos falar con José Silva, o novo responsable do Bar-Restaurante Rosalía de Castro, non poderemos falar con Xulio Simón, pero teremos comunicación con Toñi, do Hotel-Vivenda Rural O Retorno, en Viana do Bolo, e falaremos coa Panadería Vizcaia-Prieto, tamén de Viana do Bolo para que nos fale dese novo producto-invento que acaban de poñer no mercado e que acuñaron co nome de "pizza vianesa". E todo esto adubiado coa música que nos acaba de chegar á redacción, as novidades musicais feitas en Galicia: Tirán, de Anxo Lorenzo; Kosmogonías, de Berrogüetto e O son da alma, de Xil Ríos...
Primeira comunicación-charla con José Antonio Pet Posse, autor da novela "O Náufrago", editado por Edicións Sotelo Blanco, e que fai a súa presentación deste libro na "Asociación Cultural Galega SAUDADE", hoxe polo serán. Agradecémoslle a súa atención e desexámoslle moitos éxitos.
Visítanos no estudio JOSÉ SILVA, o novo responsable do Bar-Restaurante "Rosalía de Castro", na rúa Federico Soler,71. Presentámolo como novo responsable, xa que ven de facerse cargo sustituíndo a Manuel, que era o que foi o anterior responsable. Unha novidade atraínte para os posibles clientes é que con cada consumición soe acompañar a bebida cunha pequena degustación dun producto que ten na súa barra, empanada, peementos, olivas, patatas... Outra curiosidade é a oferta especial de "Chuletón á Pedra". Segue a ofrecer, igual que se viña facendo toda clase de productos galegos, todos de grande calidade e denominación de orixe. Adianta que dentor dunha semana xa se poderá disfrutar do visionado dos partidos de futbol e outros acontecementos deportivos que sexan retransmitidos pola televisión. Ofrécelle a tódolos oíntes que se pasen polo establecemento que serán agasallados cun "chupito" dos que elixan, entre moitas clases de augardentes que se sirven.
De seguido falamos con TOÑI, a responsable do Hotel-Vivenda Rural "O Retorno", de Viana do Bolo. "A Casa das Gallosas" que foi completamente restaurada polo seu marido "Carracedo" e que ofrece 11 cuartos-habitacións decorados con engado e agarimo para poder pasar unhas vacacións e descanso gorentoso. A verdade é que a estancia nas súas dependencias son un verdadeiro pracer para os sentidos, non só pola quietude e descanso que ofrecen senón tamén polas vistas, cara ó encoro de Viana que se poden contemplar. Non ten restaurante, pero o comedor-bufet para o desaiuno é un recanto feiticeiro, acolledor e familiar.
Damos lectura dunha pequena reportaxe dedicada ás baleas, e aos mariñeiros galegos que se dedicaron a este traballo ata o ano 1985. O investigador Felipe Valdés, danos cumprida información no seu traballo-libro "Los balleneros en Galicia (siglos XII al XX), e analiza de xeito sistemático a actividade baleeira do país e revela este pasado tan descoñecido para moitos galegos.
A seguinte conversa é con Sarita Vizcaia, unha das responsables do Forno Vizcaia-Prieto de Viana do Bolo, que nos da a coñecer unha das novidades culinarias postas en marcha fai moi poucos días, e que leva o nome de "Pizza Vianesa", e que está a ter un éxito extraordinario na contorna. A verdade é que a receita non demasiado secreta, xa que os ingredientes deste prato tan solicitado tan só ten de diferente os condimentos propios da zona, como son os chourizos e a androia típica de Viana.
Rematamos o programa de hoxe cunha serie de informacións varias e desexamos que volvan a conectar con nosoutros a segunda fin de semana de maio -día 8 de maio vindeiro-, xa que a vindeira semana, día 1 de maio -festa do traballadores- non sairemos en antena. ¡Que o pasen ben e disfruten!
Primeira comunicación-charla con José Antonio Pet Posse, autor da novela "O Náufrago", editado por Edicións Sotelo Blanco, e que fai a súa presentación deste libro na "Asociación Cultural Galega SAUDADE", hoxe polo serán. Agradecémoslle a súa atención e desexámoslle moitos éxitos.
Visítanos no estudio JOSÉ SILVA, o novo responsable do Bar-Restaurante "Rosalía de Castro", na rúa Federico Soler,71. Presentámolo como novo responsable, xa que ven de facerse cargo sustituíndo a Manuel, que era o que foi o anterior responsable. Unha novidade atraínte para os posibles clientes é que con cada consumición soe acompañar a bebida cunha pequena degustación dun producto que ten na súa barra, empanada, peementos, olivas, patatas... Outra curiosidade é a oferta especial de "Chuletón á Pedra". Segue a ofrecer, igual que se viña facendo toda clase de productos galegos, todos de grande calidade e denominación de orixe. Adianta que dentor dunha semana xa se poderá disfrutar do visionado dos partidos de futbol e outros acontecementos deportivos que sexan retransmitidos pola televisión. Ofrécelle a tódolos oíntes que se pasen polo establecemento que serán agasallados cun "chupito" dos que elixan, entre moitas clases de augardentes que se sirven.
De seguido falamos con TOÑI, a responsable do Hotel-Vivenda Rural "O Retorno", de Viana do Bolo. "A Casa das Gallosas" que foi completamente restaurada polo seu marido "Carracedo" e que ofrece 11 cuartos-habitacións decorados con engado e agarimo para poder pasar unhas vacacións e descanso gorentoso. A verdade é que a estancia nas súas dependencias son un verdadeiro pracer para os sentidos, non só pola quietude e descanso que ofrecen senón tamén polas vistas, cara ó encoro de Viana que se poden contemplar. Non ten restaurante, pero o comedor-bufet para o desaiuno é un recanto feiticeiro, acolledor e familiar.
Damos lectura dunha pequena reportaxe dedicada ás baleas, e aos mariñeiros galegos que se dedicaron a este traballo ata o ano 1985. O investigador Felipe Valdés, danos cumprida información no seu traballo-libro "Los balleneros en Galicia (siglos XII al XX), e analiza de xeito sistemático a actividade baleeira do país e revela este pasado tan descoñecido para moitos galegos.
A seguinte conversa é con Sarita Vizcaia, unha das responsables do Forno Vizcaia-Prieto de Viana do Bolo, que nos da a coñecer unha das novidades culinarias postas en marcha fai moi poucos días, e que leva o nome de "Pizza Vianesa", e que está a ter un éxito extraordinario na contorna. A verdade é que a receita non demasiado secreta, xa que os ingredientes deste prato tan solicitado tan só ten de diferente os condimentos propios da zona, como son os chourizos e a androia típica de Viana.
Rematamos o programa de hoxe cunha serie de informacións varias e desexamos que volvan a conectar con nosoutros a segunda fin de semana de maio -día 8 de maio vindeiro-, xa que a vindeira semana, día 1 de maio -festa do traballadores- non sairemos en antena. ¡Que o pasen ben e disfruten!
Ningún comentario:
Publicar un comentario